Турнирът Beach Pro Tour в Свети Влас е важна и голяма

...
Турнирът Beach Pro Tour в Свети Влас е важна и голяма
Коментари Харесай

Beach Pro Tour идва в България от 6 до 9 юни в Свети Влас

Турнирът  " Beach Pro Tour " в Свети Влас е значима и огромна крачка за плажния волейбол в България – към това мнение се сплотиха участниците в конференцията, която се организира през днешния ден в Българска телеграфна агенция. Страната ни ще одобри за първи път конкуренция от категория Futures, като това ще се случи между 6 и 9 юни на плаж " Венид бийч " в яхтеното пристанище " Марина Диневи ".

  " Много съм щастлив и благополучен ще бъдем хазаин на подобен влиятелен шампионат. За нас това е доста огромна опция да покажем, че България е едно ужасно място за образуване на надпревари по плажен волейбол. Пясъкът в Свети Влас е от най-високо качество. Изпратихме проба до Международната централа за узаконяване и това сподели тяхното умозаключение. На плажния волейбол към момента не е обърнато задоволително внимание и нашата цел е да променим това ", заяви Любомир Ганев, президент на Българска федерация по волейбол (БФВ).

 България получи домакинство на кръг от международната обиколка Volleyball World Beach Pro Tour в едвам третото издание от основаването ѝ. Организацията е поверена на промоутърите в лицето на  " Ню Бояна Филмс Студиос " и " Диневи Груп ", които също за трета поредна година ще проведат съревнование по плажен волейбол в Свети Влас.

  " За трета поредна година сме в красивата конюнктура на Марина Диневи, една от най-хубавите местоположения на българското крайбрежие, и доста се радваме, че тази година сме домакини на шампионат от интернационално равнище. Както знаете, това е олимпийска година и плажният волейбол ще получи доста внимание. Много мощни задгранични състезатели от целия свят ще дойдат в Свети Влас, с цел да вземат участие в шампионата, както и някои от най-хубавите наши български състезатели, които ще премерят сили с тях. Това ще ни помогне да забележим къде стои българският плажен волейбол спрямо останалите. България има дългогодишни обичаи и отлични състезатели във волейбола. Разбира се, плажният волейбол е друг спорт, само че двата спорта си наподобяват по главните детайли като сервис, посрещане, разпределение, офанзива... Така че имаме голям капацитет. Просто би трябвало да излезем на плажа и да играем ", посочи Ярив Лернер, който е представител на промоутъра " Ню Бояна Филм Студиос ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР